ד"ר זיוה טשב-ריאבאיה
תואר יקיר העיר בתחום שירותי הבריאות
ד"ר זויה טשב-ריבאיה עלתה ארצה בשנת 1990 יחד עם בעלה ניקולאי ותינוקת קטנה מאוקראינה והיא נמנתה עם ראשוני העולים שהגיעו בהמונים עם נפילת מסך הברזל בארצות חבר העמים. במרכז הקליטה בה שהתה המשפחה הודיעו להם כי המדינה מעניקה דיור חינם לעולים בערי הפיתוח וכך נקשר גורלם עם העיר נתיבות.
ד"ר זויה למדה רפואת ילדים באוניברסיטת פאדיארייד בסאן פטרסבורג ועבדה כרופאת ילדים במשך 8 שנים באוקראינה. עם עלייתה ארצה היא נדרשה לעבור השתלמות לרופאים עולים ובמסגרת זו היא בחרה להשתלם בתחום רפואת המשפחה. את התמחותה עשתה בבית החולים ברזילאי באשקלון ובבית החולים הפסיכיאטרי בבאר-שבע. תוך כדי ההתמחות היא פגשה את מנהל מרפאת "אסיא", ד"ר מוריס ביטון – ממייסדי מערכת הבריאות העירונית ויקיר העיר בזכות פועלו והחלה לעבוד במרפאה בהתנדבות במשך 9 חודשים. עם סיום תקופת ההתמחות וקבלת הרשיון מההסתדרות הרפואית בישראל נסללה דרכה להימנות כעובדת מן המנין במרפאת "אסיא".
ד"ר זויה נחשבת לרופאת משפחה מסורה ואחראית הדואגת למטופליה הרבה מעבר ממחוייבותה כרופאה ומהמתחייב מכללי האתיקה המקצועיים. ד"ר זויה היא אישה נעימת הליכות, צנועה, מסבירת פנים ובעלת רגישות גבוה במיוחד לצרכי מטופליה. על רקע היות השפה הרוסית שגורה על-פיה היא הפכה עד מהרה להיות המענה הרפואי לאוכלוסיית העולים, אשר צובאים על מפתן המרפאה.
ד"ר זויה עובדת במרפאה 2 משמרות ביום בוקר וצהריים במשך כל ימות השבוע ובנוסף לטיפול הרפואי היא מעניקה טיפולים בתחום בריאות הנפש לקהילת יוצאי חבר העמים. מעבר לעבודתה הפורמאלית במרפאה נותנת ד"ר זויה מענה רפואי לאנשים בביתם ואף מעבירה הרצאות בתחומי רפואה בשפה הרוסית.
ד"ר זויה נקלטה היטב בנוף המקומי והיא מעורבת ומעורה בצורה יוצאת דופן בחיי העיר כרופאה וכאישה המתבלטת בפעילות וולונטרית למען הקהילה ולרווחתה. לד"ר בת אחת שממשיכה את דרכה בתחום הרפואי ומתנדבת בפעילות מד"א בבאר-שבע והיא מתכננת ללמוד רפואה.
למרות שניתן לקבוע כי ד"ר זויה הגיעה לנתיבות בהיסח הדעת וכמעט במקרה, היא אינה מצטערת לרגע שעברה להתגורר בנתיבות: "נתיבות היא עיר שכייף לחיות בה ושנעים לגור בה ואני שמחה על ההזדמנות שניתנה לי לגור במקום הזה", היא אומרת.
על כל אלה נמצאה ד"ר זויה טשב-ריבאיה ראויה לתואר יקירת העיר נתיבות.