ר' אליהו אילוז
תואר יקיר העיר בתחום דור המייסדים וראשוני העיר
נולד בשנת 1922 בעיירה גולמימה שבמרוקו. עוד בהיותו נער רך לימים גדל והתחנך בביתו של האדמו"ר באבא סאלי זצוק"ל. בגיל 13 החל לשמש את הרב, ומאז ועד היום הוא קשור בעבותות של אהבה למשפחה הקדושה. ר` אליהו אילוז התוודע מקרוב לכל גדולי המשפחה ובאמצעותם יצר מערכת יחסים אדוקה עם אנשי ציבור, פעילי עליה, נשיאים וראשי ממשלות. הוא זכה להיחשף ולהיווכח בהרבה מעשה ניסים ונפלאות שנקשרו בשמו של האדמו"ר הצדיק. הוא ביקר יחד עם האדמו"ר בכל מחוזות מרוקו ונחשף להיכרות מעמיקה עם ראשי הקהילות היהודיות ולהיות במחיצת רבנים ודיינים ידועי שם במרוקו. לימים, היה זה ר` אליהו אילוז שעמד בראש השדולה להגעתו של האדמו"ר לקבוע את מקום משכנו בנתיבות בשנת 1974. בשנת 1939 החליף ר` אליהו אילוז את מו"ר אביו ר` אברהם ז"ל בראש הקהילה היהודית בעיר מגוריו במרוקו ומאז החלה פעילותו הציבורית העניפה עד היום הזה. בתפקידו זה קיבל ר` אליהו אילוז את פעילי העליה מא"י וסייע להם להעלות רבים מיהודי מרוקו לארץ הקודש.
בשנת 1956 הוא עלה ארצה והתיישב מספר חודשים בירושלים עם משפחתו המורחבת. אז נעתר להצעת הסוכנות היהודית לבוא ולהשתלב בעשיה ציבורית בעיירה נתיבות. הוא שימש כמנהל עבודה בקיבוץ סעד ובשנת 1957 התגייס לצה"ל ושימש עד לדרגת סרן כמפקד חבל נתיבות והאיזור. עם הגיעו לנתיבות שימש כחבר המועצה ובין השנים 65-60 שימש כמ"מ ראש המועצה. בתפקיד זה היה ממעצבי אופיה הרוחני, התרבותי והחברתי של הקהילה בנתיבות בימי בראשית של התהוות העיר ועד מהרה נתחבב ע"י העולים מכל הזרמים והרבדים החברתיים בזכות חוכמתו המופלגת ומנהיגותו הכריזמטית, נועם הליכותיו וסבר פניו. הוא שימש לרבים מהתושבים כתובת לבעיות אישיות וחברתיות שנבעו מימי המשבר וצוק העיתים של אותם ימים. הוא קיבל את כל הפונים אליו במאור פנים ובחום לב. הוא השיא להם עיצה והדרכה ונכון היה תמיד לכל קריאה לעזרה.
ר` אליהו אילוז היה בין ראשי הפועל המזרחי ונחשב לאחד ממעצבי דרכה. במסגרת זו הוא היה בקשר הדוק עם כל ראשי הפועהמ"ז והיה למקורבו ואיש סודו של ד"ר יוסף בורג המנוח. בין השנים 74-58 הוא שימש כמזכיר הפועהמ"ז בשדרות ובנתיבות ובין השנים 84-61 שימש כמזכיר מועצת פועלי נתיבות. בשנת 1957 הוא נבחר כראש המועצה הדתית בו שימש ברציפות עד לשנת 1990. במשך למעלה משלושה עשורים הוא עיצב וטיפח את שירותי הדת בעיר ולמרות היותה מרובת זרמים, עדות וחצרות הוא היה דמות מקובלת ואהודה על כולם. הוא הקים וייסד את ה"חברה קדישא" בעיר, הקים בתיכנ"ס ובתי מדרשות, הקים מקוואות וטיפח את בית העלמין. הוא בנה מערכת יחסי עבודה טובים עם כל ראשי המועצות ובזכות זו זכה לאמון מחודש מידי קדנציה. הוא נקשר מאוד למרא דאתר"א הרב כדיר צבאן זצוק"ל ויחד עיצבו את אופיה וצביונה הדתי של העיר.
על כל אלה נמצא ר` אליהו אילוז ראוי לתואר יקיר העיר נתיבות.