תואר יקיר העיר בתחום ההתנדבות בקהילה מר שמעון בן דוד

נולד בשנת 1963 בדימונה. את לימודיו עשה היסודיים עשה בבי"ס "בן עטר" בדימונה משם המשיך לחט"ב של ישיבת "נווה ארץ" ובשנת 78 הגיע להתגורר בנתיבות בה השלים את לימודיו התיכוניים והשתלב ב"ישיבת הנגב" תחת הנגתו של הרה"ג יששכר מאיר שליט"א.

כבר בגיל צעיר פיעמה בליבו רוח ההתנדבות ותוך כדי לימודיו בישיבה, הוא התנדב לפעילות במשמר-האזרחי בנתיבות. במסגרת זו הוא השתלב בתגבור עבדות המשטרה בעיר, בביצוע סיורים, בהצבת מחסומים, בחיפוש אחר נעדרים ובמיגון רכושם ובתיהם של 80 מקשישי העיר.

מר שמעון בן-דוד נכון היה לכל משימה, גם בשעות בלתי שגרתיות ואפילו על חשבון שעות עבודתו. לצורך מילוי תפקידו הוא עבר הסמכה והכשרה מקצועית במשטרת ישראל וזכה לשבחים רבים על התנדבותו למען הקהילה ולרווחתה. בד-בבד, הוא הועסק כשכיר בתפקידי רבנות במשטרה עד הגיעו לגיל 19. אז התפנה ללמוד מקצוע וסיים בהצלחה קורס לשחיטת עופות, שאיפשר לו להשתלב במפעלי "עוף הנגב" באזור וב"אווז הזהב באור יהודה. בד-בבד החל ללמוד את מלאכת המוהל תחת ליוויו ופיקוחו הצמוד של הרה"ג פנחס כהן, שלימים נתמנה כרב העיר.

את שירותו הצבאי המאוחר עשה ביחידה לזיהוי חללים של הרבנות הצבאית, לאחר שעבר הכשרה מקצועית מתקדמת בתחום זה. מלאכת קודש זו, שהיתה למסורת בבית אבותיו, דרשה ממנו הרבה כוחות ותעצומות נפש ולימים אף מצא עצמו עוסק בפועל במלאכת הזיהוי והפינוי של חללים הן במסגרת הצבאית והן בפעילותו בהתנדבות בארגון זק"א (זיהוי קורבנות אסון).

בשנת 84 נשא לאישה את רעייתו רות שתחיה וכיום הם מגדלים ברוב נחת ואושר את 7 ילדיהם, אשר גדלו ומתחנכים במוסדות חינוך בנתיבות. בתקופת לימודיו בכולל בימי נישואי הראשונים, הוא עבד בעבודות מזדמנות לפרנסתו ובין הייתר עבד בבנין כדי לפרנס את בני ביתו בכבוד. בשנת 86 הוא למד קורסים מתקדמים בעזרה ראשונה ובאופן טבעי הצטרף לפעילות התנדבותית במד"א נתיבות. בשנת 89 הוא עבר לעבוד בקק"ל כמדריך ייעור ותוך כדי השתלם בלימודי בוטניקה בפקולטה לחקלאות בעמק חפר ובאוניברסיטת י-ם.

מר שמעון בן-דוד, העמיק את פעולות ההתנדבות במד"א מתוך הכרה בחיוניות פעילותו להצלת חיי-אדם. הוא הרחיב את השכלתו ומכלול ידיעותיו בעזרה ראשונה כולל אר"ן (אירוע רב נפגעים), חומרים מסוכנים, טראומה, אמבולנס טיפול נמרץ ועוד. הוא מתנדב תדיר במד"א כנהג אמבולנס ונכון לכל קריאה בכל שעות היממה, כשהוא מצוייד אפילו ברכבו הפרטי בציוד האזנה לקריאת חרום . לא פעם הוא עזב את סעודת שבת, את תפילת שבת בביכנ"ס. או יצא את ביתו באישון לילה כדי לצאת לטפל במקרה חרום ובמקרים רבים הציל חיי אדם.

על כל אלה נמצא מר שמעון בן-דוד ראוי לתואר יקיר העיר נתיבות.