תואר יקיר העיר בתחום המוסיקהמר ישועה אזולאי


נולד בשנת 1931 במשפחה של מוסיקאים ונגנים מפורסמים שפעלה במשך דורות בעיר מראקש שבמרוקו. עוד בילדותו הפליא לנגן ולשיר בכשרון רב. חרף גילו הצעיר השתלב בתזמורת שליוותה את הזמרת הנודעת "זוהרה אלפאסייה" ויחד איתה הופיעה גם בחצר מלך מרוקו מוחמד החמישי. עוד בהיותו במרוקו הכשיר תלמידים רבים במיומנויות מוסיקאליות על כלים שונים וחלקם משמשים כיום כזמרים ונגנים מהשורה הראשונה במרוקו. יחד עם בני משפחתו הקים מר ישועה אזולאי תזמורת שניגנה במגוון רחב של סגנונות על פי מיטב הרפרטואר הערבי הפולקלוריסטי והופיעו באירועים שונים ברחבי מרוקו בפני קהל יהודי וערבי.

עם עלייתו ארצה בשנת 1955 הוא קבע את משכנו בנתיבות ועד מהרה נטמע היטב בנוף הקהילתי והטביע את חותמו על חיי התרבות המוסיקאליים בישוב תוך מתן דגש על הטמעת השירה הפולקלוריסטית, שימור מסורת שירת הפיוטים והבקשות והפצת השירה האנדלוסית.

הוא הקים תזמורת המופיעה עד היום בערבי שירה ופיוט ומלווה פייטנים וזמרים מן המפורסמים בקרב יוצאי מרוקו. חיבתו הגדולה לעולם הקסום של המוסיקה האנדלוסית, כמו גם הכרתו בצורך לשמר את שורשיה ולהנחילה לדור הצעיר , הובילה אותו בשנים האחרונות לעיסוק אינטנסיבי בהפצתה בקרב תלמידים, בני נוער ומבוגרים במסגרת אומנות לעם וגופים אחרים. הוא מלמד נגינה במתנ"סים רבים בדרום הארץ בליווי הסברים והדגמות ועל כך זכה לשבחים רבים ואף בפרס היוקרתי "הצילינדר הנודד", בו זכו התזמורת הפילהרמונית, הברירה הטבעית, תיאטרון ב"ש ועוד. כמו-כן, הופיע בקונצרטים משותפים לו ולפסנתרנית הג`אז ליז מגנס ברפרטואר מעורב הממזג מזרח עם מערב. עם הקמת התזמורת האנדלוסית באשדוד שימש כיועץ וכמנהל המוסיקאלי שלה וזאת לצד פעילות עניפה בקרב בני נוער בישוב בו הקים להקת פייטנים שצברה נסיון עשיר בהופעות בארץ ובחו"ל והכשיר נגנים, מוסיקאים ופייטנים רבים מנתיבות כשהוא מנחיל להם את רזי המוסיקה העממית של יהדות מרוקו.

מר ישועה אזולאי נחשב כיום לאחד מגדולי הנגנים הוירטואוזים בארץ ומוכר כמומחה למוסיקה הצפון אפריקאית לגווניה. חוקרים רבים משחרים לפתחו ונהנים מן הידע הרב שלו במסורות המוסיקה של יהודי מרוקו. הוא ממשיך לנגן ולהופיע בשילוב בניו בתזמורת המובילה בארץ במוסיקה האנדלוסית ומלווה פייטנים וזמרים ידועי שם בארץ ובחו"ל.

מר ישועה אזולאי נחשב כדמות נערצת ואהודה בקרב רבים מתושבי נתיבות ובכישוריו המחוננים פרץ דרך לכשרונות מקומיים רבים למימוש הפוטנציאל המוסיקאלי הטמון בהם.

על כל אלה נמצא מר ישועה אזולאי ראוי לתואר יקיר העיר נתיבות.