צעירי המכינה הקדם צבאית "מעשה בנגב" מתנדבים בקהילה

עושים מעשה בקורונה

צעירי המכינה הקדם צבאית " מעשה"  בנתיבות  לא נותנים לקורונה לנצח וממשיכים לסייע ולהתנדב בקהילה

בשנה האחרונה תחת משבר הקורונה לא פסקה הפעילות, וצעירי המכינה יוצאים להתנדב כחלק ממערך ההסברה של פיקוד העורף בהקמת מערך תמיכה טלפוני לקשישים, אריזת מזון לנזקקים בחגים, בניית סוכות בבתי בעלי צרכים מיוחדים ועוד. גם בוגרי המכינה, שחוזרים מהצבא לעיר, ממשיכים להגיע ולהתנדב במסגרות בהן התנדבו במועדוניות ובבתי הספר וממשיכים לקחת חלק פעיל בחיי המכינה והעיר.

את השפעות "מעשה בנגב" אפשר לראות גם על שורה ארוכה של בני ובנות העיר בוגרי המכינה, שהתגייסו לתפקידי פיקוד וקצונה כגון מ', בן העדה האתיופית שהמכינה היוותה מקפצה עבורו לתפקיד לוחם ביחידת יהלום של הנדסה קרבית.

מכינת מעשה בנגב לא מפסיקה להתפתח ולהרחיב את מערך ההשפעה של התנדבות מקומית על  ידי צעירים בני ובנות המקום.  לאחרונה ראש עיריית נתיבות הקצה שטח ייעודי לבניית קמפוס "מעשה בנגב", שיכלול את כל אזור הנגב.

יוסי מלכה, מנכ"ל הארגון: מרכז מעשה מאמין שצעירים מהפריפריה הגאוגרפית-חברתית זכאים לשוויון הזדמנויות מלא, לממש עצמם ולהגיע לעמדות מנהיגות במדינה. "מעשה בנגב" היא דוגמא למכינה שמהווה פלטפורמה מוכחת להצמחת מנהיגות צעירה בפריפריה. כל השותפים בעשייה חותרים להפיכת המכינה לדוגמא ומופת בארץ כולה.

מכינת "מעשה בנגב" הוקמה בעיר נתיבות בשנת 2017. המכינה היא מכינה קדם צבאית חצי  שנתית, שהוקמה כדי לייצר מסגרת התנדבותית לצעירים וצעירות מאזור הדרום והנגב, במטרה לפתח אצלם את תחושת הקשר אל המקום בו גדלו ולחזק את תחושת הקהילתיות והמנהיגות המקומית. המחשבה היא שאחרי שצעירים אלה ישתחררו מהצבא, הם ישובו אל העיר והנגב כדי להמשיך ולעשות למען הבית.

היום מונה המכינה 44 צעירים וצעירות שזוכים למסגרת שמכווינה אותם לשירות משמעותי בצה"ל ומסייעת בפיתוח יכולות אישיות וכישורי מנהיגות ויזמות מקומית, כישורים שייטיבו בסופו של דבר עימם ועם העיר והשכונות בהן הם מתנדבים.  המכינה מופעלת על ידי ארגון מרכז מעשה ופועלת בסיוע קרן רש"י, עיריית נתיבות וראש העיר מר יחיאל זהר, משרד הביטחון ומנהל חברה ונוער.

בזמן הקצר שהמכינה פועלת היא מהווה אבן שואבת לקהילות העיר ומוקד של התנדבות ועזרה הדדית