פרוייקט "כיתה דיגיטלית" יצא לדרך בנתיבות בטקס מעמד שר החינוך יואב גלנט וראש העירייה, יחיאל זוהר.

במסגרת הפרויקט הארצי "כיתה דיגיטלית" שיזם שר החינוך יואב גלנט לחלוקת 150 אלף מחשבים ניידים עבור ילדי ישראל אשר אין בביתם מחשבים, החלה השבוע חלוקה של כ- 500 מחשבים לתלמידים במערכת החינוך בנתיבות. מספר המחשבים שהתקבל והחלוקה מבוססים על מיפוי שערכו מנהלי בתיה"ס בין תלמידיהם לאתר את אלה שאין בביתם מחשב.

בטקס מייצג שהתקיים בצנעא ועל פי הוראות הריחוק החברתי של משרד הבריאות במעמד שר החינוך, ח"כ יואב גלנט, ראש העירייה, יחיאל זוהר, ראש מינהל החינוך, אבי אלישע ומנהל ביה"ס התיכון "המר" ונציגות של התלמידות ניתן האות לחלוקת המחשבים לכ-500 תלמידים מנתיבות, שתכליתם לסייע לתלמידים ממשפחות מעוטות יכולת אמצעים ללמוד מרחוק ביעילות תוך צמצום פערים דיגיטליים. המחשבים שחולקו לבתי הספר בנתיבות יושאלו לתלמידים לפי סדרי עדיפויות שנקבעים, כאמור, ע"י מנהלי בתיה"ס. ממשרד החינוך נמסר כי על פי מדיניות השר גלנט יחולקו המחשבים באופן צודק כדי להבטיח צמצום פערים אמיתי ולתת מענה ראוי לתלמיד המגיע מרקע כללי מוחלש. אך, בד בבד המשרד גם ייתן מענה לתלמידים מרקע כלכלי חברתי בינוני וגבוה שהקורונה פגעה בפרנסת הוריהם והם מתקשים לכלכל את המשפחה.

ראוי להדגיש כי בצל משבר הקורונה קיבלה תפיסת ה"למידה מרחוק" בזום כשיטה שמחקה בצורה הטובה ביותר לימוד פרונטלי שנעשה באמצעי דיגיטלי, משמעות מיוחדת המאפשרת שמירה על רצף וצמצום פערים לימודיים בימים בהם לא מתאפשרת הגעה של תלמידים לביה"ס, באופן שהמחשב הוא אמצעי חיוני ליישומה.

ראש עיריית נתיבות, יחיאל זוהר נמנה עם החלוצים הראשונים והמתמידים לאורך השנים, שנה אחרי שנה, של חלוקת מחשבים לתלמידים ממשפחות מעוטות יכולת במסגרת פרוייקט "מחשב לכל ילד" במסגרתו חולקו עד כה מספר שיא של למעלה מ-5,000 מחשבים, הדגיש את המחוייבות של מערכת החינוך היישובית לצמצום פערים דיגיטליים כערובה לחזון השוויון שמקנה לכל תלמיד בעיר הזדמנות ל"געת בעתיד".

שר החינוך יואב גלנט הדגיש את המחוייבות החינוכית והערכית לצמצום פערים ולטפח ערכים של שוויון הזדמנויות בחינוך ילדי ישראל, ואמר: "נגיף הקורונה מציב בפנינו אתגרים רבים בחינוך שאחד המרכזיים שבהם הוא החינוך ההיברידי, הכולל למידה מרחוק, ועל כולנו מוטלת החובה לדאוג לכך שכל ילד בישראל יוכל ללמוד ולהצטיין. התפקיד שלנו הוא להסיר כל מכשול כלכלי-חברתי ולהעניק לכל תלמיד סביבת לימודים טובה. אני שמח היום להגיע לעיר נתיבות שבהשראת יחיאל זוהר מגוייסת ומחוייבת לערכים האלה והפכה את מערכת החינוך העירונית לחזקה ומצטיינת בזכות המאמצים להעמיד לרשות תלמידיה חינוך איכותי, מנהלים איכותיים ומורים מסורים ומעל לכל סביבת חינוך טובה ופורצת דרך. בחודשים הקרובים נמשיך לחלק 150 אלף מחשבים ניידים עבור כל ילדי ישראל דרך אלפי בתי ספר בכל רחבי הארץ, ובכך נקדם את המהפכה הדיגיטלית במשרד החינוך."

יחיאל זוהר הודה לשר החינוך גלנט על יוזמתו החשובה שמשקפת חזון שמקדש ערכים של שוויון הזדמנויות בחינוך וצמצום פערים שמתכנסים לדברי חז"ל: היזהרו בבני עניים, שמהם תצא תורה.